Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sukob

Sirija tvrdi da je ubila 'teroriste' koji su upali iz Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski graničari sukobili su se s 'teroristima' koji su upali iz Turske i ubili nekolicinu.

Sirijska novinska agencija je rekla kako je do incidenta došlo u blizini sirijske granične postaje u pokrajini Latakiji. Nije dala više pojedinosti. Dvije zemlje imaju zajedničku granicu dugu oko 600 km.

Turska je u nedjelju rekla kako je njezin vojni zrakoplov koji je u petak oborila Sirija napadnut bez upozorenja te najavila kako će se službeno konzultirati s NATO saveznicima oko odgovora na taj incident. NATO-va glasnogovornica rekla je kako će se izaslanici članica NATO-a sastati u utorak.

>> Sirija srušila turski borbeni zrakoplov, potom se ispričala

Turska zajedno sa zapadnim i arapskim zemljama na svjetskoj diplomatskoj sceni podržava sirijsku oporbu u njezinoj više od godine dana dugoj pobuni protiv predsednika Bashara al-Assada. Ona pruža utočište pobunjenicima iz redova Sirijske slobodne vojske i osigurava smještaj izbjeglicama u blizini svoje jugoistočne granioce sa Sirijom, nekih 50 km od mjesta gdje je oboren turski zrakoplov. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slika nije dostupna UN UPOZORAVA Rizik od eskalacije u Siriji "rast će iz sata u sat": Turska prijeti odmazdom zbog smrti vojnika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene