Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Morali smo reagirati'

Sirija: Turski zrakoplov je jasno kršio sirijski suverenitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska protuzračna obrana morala je reagirati na turski zrakoplov koji je letio na visini od sto metara a nalazio se unutar sirijskog zračnog prostora jasno kršeći sirijski suverenitet, rekao je glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova Džihad Makdisi.

‘Sirija je reagirala na kršenje’, rekao je Makdissi na konferenciji za tisak posvećenoj incidentu koji se dogodio u petak. ‘Mi smo odmah morali reagirati, čak i da je zrakoplov bio sirijski srušili bismo ga’, dodao je.

Makdisi je rekao da je zrakoplov, F4 Phantom turskih zračnih snaga, oboren vatrom protuzrakoplovnih topova ne radarski navođenom raketom. Unatoč incidentu Sirija ostaje predana održavanju ‘susjedskih odnosa’ s Turskom, rekao je Makdissi.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo

>> Sirija tvrdi da je ubila 'teroriste' koji su upali iz Turske

'Turski borbeni zrakoplov F-4 oborila je u petak sirijska protuzračna obrana dok je bio na trenažnom letu, nije bio naoružan i bio je u međunarodnom zračnom prostoru, pošto je nakratko ušao u sirijski zračni prostor, tvrdi Ankara. Dvojica pilota su proglašena nestalim. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene