Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje su 23 osobe, uglavnom borci islamističke pobunjeničke skupine Ahrar al Šama, poginule u ponedjeljak u eksploziji kamiona-bombe u gradu Alepu, na sjeveru Sirije, izvijestila je nevladina organizacija.


Kako navodi Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR), "bombaš samoubojica koji je vozio cisternu, zabio se u cestovnu rampu na ulazu u glavni stožer Ahrar al Šama u četvrti Sukariju i raznio svoje vozilo".

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..."

Poginulo je devetnaest boraca pobunjeničke skupine i četvero civila, dodaje Rami Abdel Rahman, ravnatelj SOHR-a koji se oslanja na široku mrežu aktivista i medicinskih izvora u zemlji u kojoj već gotovo pet godina bjesni rat.

Broj mrtvih mogao bi rasti pošto su u eksploziji uništene tri zgrade, među njima i zgrada u kojoj su bili zarobljenici Ahrar al Šama koji su vjerojatno mrtvi, dodaje nevladina organizacija. Neke osobe koje se vode kao nestale zatrpane su pod ruševinama drugih dviju zgrada.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Alep, koji je razaran u borbama što traju od 2012., podijeljen je na prorežimske i pobunjeničke četvrti.

Ahrar al Šam je moćna milicija bliska Fronti al Nusri, sirijskom ogranku Al Kaide. Od početka sukoba, u Siriji je poginulo 260.000 ljudi, a milijuni su raseljeni. (Hina)