Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje se 50 osoba utopilo, a 148 se vode kao nestale nakon potonuća trgovačkog broda na sjeveru Sijera Leonea u noći na petak.


"Prema izvješću koje smo primili, pedeset je osoba izgubilo život, dvije su spašene, a 148 se vode kao nestale", prema čelniku lučke uprave koji nije htio otkriti identitet.

Vezani članci Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Prikupljeno 90 tisuća eura, ali ništa od privatne potrage: Obitelj kapetana Miškića više neće prikupljati sredstva Radio operater Jack Phillips je pozivima upomoć spasio oko 750 ljudi (Foto: AFP) Zaronili su do slavnog potopljenog broda, no ono što su ugledali šokiralo ih je: "Ona je jedini svjedok katastrofe, moramo hitno otići dolje"

Brod je iznenada zahvatila "oluja kod sela Bailor na obali, u ponoć po srednjoeuropskome vremenu, što je bilo uzrok nesreće", rekao je Alex Koroma, direktor tamošnje radijske postaje Kolenten, u telefonskom razgovoru.

Kako navodi lučka uprava, brod je plovio na redovnoj liniji između Freetowna i sela Rokumi kada se podigla oluja.

Brod Amunafa opremljen je izvanbrodskim motorima i namijenjen je prijevozu robe i putnika između gradova i sela na obali Sijera Leonea. 

U trenutku nesreće na brodu je bilo dvjesto putnika.