Gianna, kći ubijenog Goergea Floyda
Gianna, kći ubijenog Goergea Floyda Foto: Screenshot

Bivši košarkaš NBA-a i prijatelj pokojnog Floyda, Stephen Jackson, u videu koji je postao viralan, šestogodišnjakinju drži na ramenima dok malena govori kako je njezin tata promijenio svijet. Već osmi dan u SAD-u traju prosvjedi i nemiri zbog sustavnog rasizma, diskriminacije i policijske brutalnosti.


Usred nemira i prosvjeda koji već osmi dan traju u svih 50 Sjedinjenih američkih država društvenim mrežama proširio se video šestogodišnje kćerkice ubijenog Georga Floyda čija je smrt pokrenula globalnu borbu za rasnu i društvenu jednakost.

Prosvjedi u Teksasu zbog smrti Georgea Floyda - 1 Još tri policajca optužena za pomaganje u ubojstvu Georgea Floyda, a Derek Chauvin dobiva težu optužnicu

Stephen Jackson na posljednjem ispraćaju Georgea Floyda Prekrasna gesta bivšeg NBA prvaka: Obećao odvesti do oltara kći ubijenog Georgea Floyda

Gianna Floyd više nema oca, ali njegova smrt ne smije biti uzaludna. Bivši košarkaš NBA-a i prijatelj pokojnog Floyda, Stephen Jackson, kazao je kako će podupirati njegovu kćer, a u videu koji je postao viralan šestogodišnjakinju drži na ramenima i pita je što je njezin otac učinio.

"Tata je promijenio svijet", odgovara mu malena.

Prosvjedi protiv rasne diskriminacije iz SAD-a su se proširili po cijelom svijetu, preko Europe do Afrike.