Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osmi dan nemira u sad-u

Šestogodišnja kćerkica ubijenog Georgea Floyda: "Moj tata je promijenio svijet!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši košarkaš NBA-a i prijatelj pokojnog Floyda, Stephen Jackson, u videu koji je postao viralan, šestogodišnjakinju drži na ramenima dok malena govori kako je njezin tata promijenio svijet. Već osmi dan u SAD-u traju prosvjedi i nemiri zbog sustavnog rasizma, diskriminacije i policijske brutalnosti.

Usred nemira i prosvjeda koji već osmi dan traju u svih 50 Sjedinjenih američkih država društvenim mrežama proširio se video šestogodišnje kćerkice ubijenog Georga Floyda čija je smrt pokrenula globalnu borbu za rasnu i društvenu jednakost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIJETE IM STROGE KAZNE Još tri policajca optužena za pomaganje u ubojstvu Georgea Floyda, a Derek Chauvin dobiva težu optužnicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preuzima potpunu skrb Prekrasna gesta bivšeg NBA prvaka: Obećao odvesti do oltara kći ubijenog Georgea Floyda

Gianna Floyd više nema oca, ali njegova smrt ne smije biti uzaludna. Bivši košarkaš NBA-a i prijatelj pokojnog Floyda, Stephen Jackson, kazao je kako će podupirati njegovu kćer, a u videu koji je postao viralan šestogodišnjakinju drži na ramenima i pita je što je njezin otac učinio.

"Tata je promijenio svijet", odgovara mu malena.

Prosvjedi protiv rasne diskriminacije iz SAD-a su se proširili po cijelom svijetu, preko Europe do Afrike.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene