Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema srpskim medijima

Šešelj naredio likvidaciju Tomislava Nikolića?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj, haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke, čini se, naručio je likvidaciju svojeg glavnog političkog protivnika, Tomislava Nikolića, lidera SNS-a, pišu srpski mediji.

Srpske snage sigurnosti prijetnju su otkrile jučer ujutro, a navodno je Šešelj Luki Bojoviću naredio da ubije Nikolića, piše Blic. Zbog tih saznanja, tamošnje snage sigurnosti angažirale su jake mjere sigurnosti na mitingu SNS-a u Kruševcu, s obzirom da je Bojović navodno već i pripremio ljude za izvršenje atentata.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Telefonom se obratio ministru Dačiću Šešelj: 'Nisam naručio ubojstvo Nikolića'

Blic piše kako je glavni organizator trebao biti Miloš Simović, donedavni odbjegli pripadnik zemunskog klana, koji je uhićen 11. lipnja, dva dana nakon teškog ranjavanja Sretka Kalinića na jezeru Rakitje pored Zagreba. Srpske snage sigurnosti trenutno provjeravaju preko koga je to Šešelj iz pritvora prenio naredbu o likvidaciji Nikolića, Luki Bojoviću. Veza između njih dvojice, kako piše Blic potječe još od 2003. godine i prije ubojstva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.

Šešelj je tada imao veze sa Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem, vođama zemunskog klana, a Šešelj je navodno često igrao i šah sa Spasojevićem, zbog čega ga je prozvao i tadašnji potpredsjednik Vlade Dragan Čović. Šešelj je, kad su ta saznanja počela izlaziti u javnost, dvadesetak dana prije Đinđićevog ubojstva, samoinicijativno otišao u Haag, a protiv njega je bila podnesena i kaznena prijava za ubojstvo Đinđića, no ta je prijava, kad se on već našao u Haagu, bila i odbačena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene