Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojislav Šešelj, haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke, čini se, naručio je likvidaciju svojeg glavnog političkog protivnika, Tomislava Nikolića, lidera SNS-a, pišu srpski mediji.


Srpske snage sigurnosti prijetnju su otkrile jučer ujutro, a navodno je Šešelj Luki Bojoviću naredio da ubije Nikolića, piše Blic. Zbog tih saznanja, tamošnje snage sigurnosti angažirale su jake mjere sigurnosti na mitingu SNS-a u Kruševcu, s obzirom da je Bojović navodno već i pripremio ljude za izvršenje atentata.

Blic piše kako je glavni organizator trebao biti Miloš Simović, donedavni odbjegli pripadnik zemunskog klana, koji je uhićen 11. lipnja, dva dana nakon teškog ranjavanja Sretka Kalinića na jezeru Rakitje pored Zagreba. Srpske snage sigurnosti trenutno provjeravaju preko koga je to Šešelj iz pritvora prenio naredbu o likvidaciji Nikolića, Luki Bojoviću. Veza između njih dvojice, kako piše Blic potječe još od 2003. godine i prije ubojstva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.

Vezani članci Mjesto zločina u Nici (Foto: AFP) Ubojstvo monaške nasljednice: Pohlepa za 500.000 eura mjesečne rente bila je presnažna? Kraljica Elizabeta (Foto: AFP) "Metak joj je prošao pokraj glave": Tinejdžer pokušao ubiti Elizabetu II., policija sve zataškala

Šešelj je tada imao veze sa Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem, vođama zemunskog klana, a Šešelj je navodno često igrao i šah sa Spasojevićem, zbog čega ga je prozvao i tadašnji potpredsjednik Vlade Dragan Čović. Šešelj je, kad su ta saznanja počela izlaziti u javnost, dvadesetak dana prije Đinđićevog ubojstva, samoinicijativno otišao u Haag, a protiv njega je bila podnesena i kaznena prijava za ubojstvo Đinđića, no ta je prijava, kad se on već našao u Haagu, bila i odbačena.