Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Odbor američkog senata objavio je u srijedu stotine stranica transkripata iz svoje istrage o sastanku u lipnju 2016. između voditelja kampanje republikanca Donalda Trumpa i Rusa koji su nudili informacije štetne po Hillary Clinton, demokratske protukandidatkinje u izbornoj kampanji.


Senatski odbor za pravosuđe, kojemu je na čelu republikanac Chuck Grassley, jedan je od odbora zaduženih stražiti navodno rusko upletanje u predsjedničku kampanju 2016. i možebitne tajne dogovore tada predsjedničkog kandidata, a danas predsjednika Sjedinjenih Država.

Vezani članci Donald Trump (Foto. AFP) Trump ponovno zahtijeva prekid istrage specijalnog tužitelja: "To je sramota za Ameriku" Donald Trump (Foto: AFP) "Američki predsjednik Donald Trump pod istragom je ekipe posebnog tužitelja"

Sastanak održan 9. lipnja 2016. u zgradi Trump Tower središnji je dio istrage, a posebice pitanja tko je u njemu sudjelovao i zašto se održao.

Među transkriptima i drugim pojedinostima koje su objavljene su azgovori s Donaldom Trumpom ml., prevoditeljem za rusku odvjetnicu Nataliju Veseljnicsu te s drugima koji su bili na sastanku.

Objavljeni su i transkripti ispitivanja rusko-američkog lobista i građevinskog poduzetnika iz Moskve Ikea Kaveladzea, britanskog publicista Roberta Goldtsonea i osnivača tvrtke Fusion GPS Glenna Simpsona.

Rusija niječe da se na bilo koji način upletala u kampanju.

Republikanac i današnji predsjednik Trump također tvrdi da nije bilo nikakvih tajnih dogovora između predstavnika njegove kampanje u službene Moskve. (Hina)