Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propadaju farme

SELJACI NAPALI PREDSJEDNIKA 'Tko vas sve hrani, tko to radi?!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incident na poljoprivrednom sajmu u Parizu. Ljutiti poljoprivrednici izviždali su francuskog predsjednika Hollandea i prozvali ga zbog sve lošije situacije na selu. Otkupne cijene njihovih proizvoda stalno padaju pa - baš kao i u Hrvatskoj, mnoge farme zatvaraju svoja vrata.

Trebao je to biti uobičajeni Hollandeov obilazak poljoprivrednog sajma u Parizu. No pretvorio se u situaciju na rubu većeg incidenta. Poljoprivrednici grcaju u problemima i frustrirani su. Ispraćen bijesnim povicima, Hollande je na kraju napustio sajam.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

'Pričamo o svemu više od godinu dana i on nas ne sluša. Svi umiremo na svojim farmama. Jeste li vidjeli koliko mladih poljoprivrednika umire? Tko vas sve hrani, tko to radi?', vikao je jedan nezadovoljni poljoprivrednik.

No Hollande kaže kako je sve dobro čuo. 'Nisam ovdje došao samo kušati proizvode, razgledati i biti viđen. Došao sam saslušati ljude, čak i one koji viču, jer to je vikanje puno bola i patnje', rekao je Hollande.

Inače, Francuska je najveća europska poljoprivreda, ali otkupne cijene, posebice mlijeka i mesa neprestano padaju. A sve to trgovci mogu povoljnije uvesti.

Poljoprivrednici kažu i kako im je naštetio gubitak ruskog tržišta zbog sankcija. Vlada im je obećala porezne olakšice vrijedne 500 milijuna eura.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene