Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na okupiranim naseljima

Šef njemačke diplomacije traži da Izrael okonča gradnju naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier zatražio je da Izrael okonča gradnju svih naselja na okupiranom teritoriju.

Gradnja novih naselja ili širenje postojećih u istočnom Jeruzalemu ili na Zapadnoj obali 'nije prihvatljivo', rekao je Steinmeier u zajedničkom intervjuu za agenciju dpa i njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung. Oko toga su se složila njemačka i američka vlada, dodao je. Steinmeier je pozvao na poduzimanje novih napora u bliskoistočnom mirovnom procesu i rekao je da Europska unija i američki predsjednik Barack Obama trebaju 'govoriti jednim glasom'.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Steinmeierov poziv Izraelu da okonča gradnju naselja na područjima okupiranim od 1967. uslijedio je nakon što je takve pozive nedavno uputio i Washington. Nova vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odbila je zahtjev za potpunim zamrzavanjem aktivnosti vezanima za naselja i nije pristala na rješenje o dvije države za Izrael i palestinske teritorije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene