Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier zatražio je da Izrael okonča gradnju svih naselja na okupiranom teritoriju.


Gradnja novih naselja ili širenje postojećih u istočnom Jeruzalemu ili na Zapadnoj obali 'nije prihvatljivo', rekao je Steinmeier u zajedničkom intervjuu za agenciju dpa i njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung. Oko toga su se složila njemačka i američka vlada, dodao je. Steinmeier je pozvao na poduzimanje novih napora u bliskoistočnom mirovnom procesu i rekao je da Europska unija i američki predsjednik Barack Obama trebaju 'govoriti jednim glasom'.

Vezani članci Benjamin Netanyahu (Foto: Dnevnik.hr) Kraj vladavine Benjamina Netanyahua? Izraelska oporba oformila novu vladu Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni"

Steinmeierov poziv Izraelu da okonča gradnju naselja na područjima okupiranim od 1967. uslijedio je nakon što je takve pozive nedavno uputio i Washington. Nova vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odbila je zahtjev za potpunim zamrzavanjem aktivnosti vezanima za naselja i nije pristala na rješenje o dvije države za Izrael i palestinske teritorije. (Hina)