Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kladioničarske afere

Sedam osoba osumnjičeno za namještanje utakmica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini identificirala je sedam osoba kao sudionike organiziranog namještanja rezultata nogometnih utakmica.

Namještanje sportskih rezultata je već mjesecima predmet istrage njemačkog državnog tužiteljstva u Bochumu. Istražitelji spornima smatraju 15 utakmica koje su tijekom 2009. godine igrale momčadi iz BiH, a riječ je o prijateljskim i utakmicama Premijer lige BiH, te o tri susreta Europske lige.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Predsjednik Zoran Milanović U posjetu Usoru Milanović u BiH: "Hrvati trebaju biti ravnopravni, a zemlja treba postati članica EU"

>> Njemačka: Počelo suđenje kladioničarskoj mafiji

>> Njemačko odvjetništvo: Surađujemo s mnogim zemljama

Njemačka policija je, navodno, bosanskohercegovačkom pravosuđu proslijedila gotovo 300 stranica dokumenata koji dokazuju vezu osumnjičene sedmorice s namještanjem utakmica.

Veći dio tog materijala pribavljen je prisluškivanjem telefonskih razgovora što su ih vodili glavni osumnjičeni Anto Šapina i Mario Cvrtak.

Osumnjičeni iz BiH s nogometom su povezani na različite načine, kao članovi uprava nogometnih klubova, suci, pa čak i liječnici. Tijekom dosadašnje istrage tužiteljstvo iz Bochuma provjerilo je više od 250 osoba istražujući 270 sumnjivih utakmica.

Pretpostavlja se kako je u cijelu operaciju namještanja rezultata kladioničarska mafija uložila više od 12 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene