Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP BiH: 'Lajčak je licemjeran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijaldemokratska partija BiH ocijenila je licemjernim poziv visokog predstavnika međunarodne zajednice Miroslava Lajčaka hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću da objasni zašto je poslao čestitku hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću i premijeru Ivi Sanaderu u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Hrvatske.

'Lajčak koji ne želi sankcionirati bezbroj izjava u kojima se ponižava i ruši Bosna i Hercegovina, s druge strane traži objašnjenje čestitke na uspjehu Hrvatske vojske zahvaljujući kojem, uz ostalo, stanovnici Bihaća nisu doživjeli sudbinu Srebrenice', navodi se u priopćenju SDP-a BiH, koji je kandidirao Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Opasnost crtanja novih granica' Uspostava hrvatskog entiteta izazvala bi nove sukobe Slika nije dostupna Neutemeljene tvrdnje? Lajčak: Ne crtaju se nikakvi zemljovidi nove podjele BiH

SDP BiH poručuje Lajčaku da je Komšićeva čestitka posve promašena tema za njegovu reakciju jer je do sada imao bezbroj prilika pokazati da je on ustvari visoki predstavnik i da traži objašnjenja za antidržavne postupke pojedinih političkih vođa u BiH.

'SDP BiH poziva Miroslava Lajčaka da bosanskohercegovačkoj javnosti kaže zašto nije tražio objašnjenje za bacanje na pod zastave naše zemlje te za niz drugih protudržavnih izjava i djela pojedinih bosanskohercegovačkih političkih vođa', navodi se u priopćenju SDP-a BiH u kojem se uz ostalo podsjeća na nedavni postupak premijera Republike Srpske Milorada Dodika u Trebinju kada je sa stola bacio državnu zastavu BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene