Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saudijski princ doista zna kako proslaviti završetak fakulteta. Fahd al-Saud u samo tri je dana potrošio nevjerojatnih 15 milijuna eura.


Saudijski princ Fahd al-Saud u samo tri dana koncem svibnja potrošio je 15 milijuna eura u pariškom Disneylandu, zahvaljujući tome što je atrakcije i predstave zakupio ekskluzivno za sebe i šezdesetak svojih uzvanika, doznaje se u ponedjeljak od više izvora.

Vezani članci Napad nožem u parku u Parizu - 4 Policija ustrijelila muškarca koji je u Parizu napao prolaznike: Nožem ubio jednu osobu, ranio više njih Ilustracija Muškarac pokušao napasti policajce nožem u Parizu, ubila ga policija

Princ se u parku opuštao od 22. do 24. svibnja, a cijeli 'događaj je kao privatnu zabavu organizirala' služba Euro Disneyja za posebne rezervacije, potvrdila je tvrtka.

Fahd al-Saud, koji je u parku proslavio završetak studija, odabrao je paket u kojem je 'dijelove parka zakupio tijekom dana, ujutro prije otvaranja parka i navečer', rekao je jedan od tih izvora.

Princ je pozvao ukupno 'šezdesetak' svojih prijatelja i za njih dao organizirati posebne predstave, s 'rijetkim Disneyjevim likovima'.

>> Saudijski kralj: Neka ljudi budu zadovoljni, čak i ako je to protiv vaših sinova!

Za princa, jednog od najboljih gostiju Disneyevih parkova ikada, organizirana je i 'posebna zaštitarska služba', napomenuli su izvori.

Park, koji je 2012. imao 16 milijuna posjetitelja, dio zarade ostvaruje i takvim privatnim posjetima, a 15 prinčevih spiskanih milijuna eura tek su kap u moru prihoda najpoznatijeg europskog zabavnog parka koji je od listopada 2011. do rujna 2012. iznosio 1,324 milijarde eura.

Među vlasnicima koncerna koji upravlja pariškim Disneylandom je i saudijski princ i poduzetnik Al Walid koji ima 10 posto dionica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook