Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"otok iza smrti"

Mjesto na kojem će se održati povijesni susret Trumpa i Kim Jong Una: Pogledajte kako izgleda "otok mira i spokoja"

Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Otok mira i spokoja (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/7 >>
Objavljena je lokacija dugo očekivanog sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođa Kim Jong Una. Summit će se održati sljedeći utorak u luksuznom hotelu Capella na singapurskom otoku Sentosa.

Capella je luksuzni hotel na singapurskom otoku Sentosa koji će ugostiti vjerojatno najveći politički događaj godine – summit čelnika SAD-a i Sjeverne Koreje. Dio hotela sagrađen je prije 130 godina za potrebe tadašnjih kolonijalnih vladara Britanaca.

Pročitajte i ovo Screenshot Središnji SAD Sravnjene kuće, odneseni krovovi: Deseci tornada pogodili državu, najavljeni novi udari Prosvjedi u Parizu - 4 Solidarnost Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci"

Cijene soba kreću se od 500 dolara za noć naviše. Pretpostavlja se da Donald Trump i Kim Jong Un neće biti smješteni u Capelli, već u drugim hotelima, a singapurske vlasti pripremaju posebne mjere sigurnosti.

"Capellu na Sentosi, otoku za odmor, lakše je blokirati bez uznemiravanja ostatka Singapura. Čak i na otoku Sentosa Capella je odvojena od većine drugih hotela, tako da možete stvoriti siguran prostor za održavanje summita bez stvaranja velikih poremećaja i siguran sam da će u Capelli biti sretni što se to tamo održava", rekao je Malcom Cook, stručnjak za sigurnost

Sentosa, otok površine 500 hektara, jedan je od 63 otoka koji sačinjavaju Singapur. Zbog piratske prošlosti nekada je bio zvan "otok iza smrti". Singapurske su ga vlasti prije četrdesetak godina, zbog razvoja turizma, preimenovale u Sentosa, što znači mir i spokoj.

"Kim Jong Un je kleknuo na ruke i koljena te molio"

A SAD-u je za mir i spokoj potrebno da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja. Trump je prošli tjedan izjavio da možda za to neće biti dovoljan jedan sastanak. Bivši gradonačelnik New Yorka i Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani dao je i objašnjenje za nagle promjene mišljenja američkog predsjednika o zakazivanju i otkazivanju summita.

"Uvrijedili su potpredsjednika, uvrijedili su savjetnika za nacionalnu sigurnost i rekli su da će povesti nuklearni rat te nas pobijediti. Rekli smo da nećemo imati summit pod tim uvjetima. Kim Jong Un je kleknuo na ruke i koljena te molio za to, a to je položaj u koji ga želite staviti", rekao je.

Tko će koga sljedeći tjedan moliti, pratit će i više od tri tisuće novinara. Summit na otoku poznatom po skupocjenim hotelima, golfskim terenima i zabavnim parkovima počinje za pet dana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene