Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokopan 17-godišnji Denis Mrnjavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Lepenici kod Kiseljaka pokopan je 17-godišnji Denis Mrnjavac. Učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu prije tri dana u tramvaju su pretukla i nožem izbola trojica Bošnjaka.

Ubojstvo srednjoškolca uznemirilo je hrvatske dužnosnike i crkvene velikodostojnike u BiH. 

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica Slika nije dostupna SANACIJA POSLJEDICA POTRESA Radovi počeli nakon pisanja DNEVNIK.hr-a: Dio zgrade prijetio prolaznicima u središtu Zagreba, daleko je obnova, građani imaju sve manje strpljenja

Hrvatski su zastupnici u parlamentu Federacije predložili rezoluciju o suradnji svih tijela na suzbijanju nasilja među djecom. 

U sućuti obitelji ubijenog mladića nadbiskup vrh-bosanski kardinal Vinko Puljić pozvao je sve ljude da se ujedine u borbi protiv zla.

Ravnatelj Katoličkog školskog centra u Sarajevu, velečasni mr. Ivica Mršo, izjavio je kako ubojstvo nema nacionalnu pozadinu. 

Prema njegovim riječima trojica napadača i ubijeni učenik nikad se nisu vidjeli niti poznavali.

Do napada je, prema riječima ravnatelja, došlo bez pravog povoda. Mršo je izrazio zgražanje nad činjenicom da su krvavi napad izveli također vrlo mladi ljudi, od kojih je jedan još učenik, te da nitko u tramvaju nije reagirao i pružio pomoć napadnutome učeniku. Upozorio je da su odgovorni ljudi i institucije u BiH dužni reagirati na sve učestalije nasilje istaknuvši da je krajnje vrijeme za to.

Sedmnestogodišnji Denis Mrnjavac, učenik drugog razreda gimnazije Katoličkog školskog centra u Sarajevu, preminuo je u srijedu ujutro u sarajevskoj bolnici od teških ozljeda koje su mu u utorak navečer nanijela trojica napadača. 

>> Sarajevo: Ubojstvo 17-godišnjaka uznemirilo hrvatske dužnosnike i crkvu

Njega su u tramvaju bez ikakvoga povoda teško pretukli, a zatim i smrtno ozlijedili nožem dvojica 19-ogodišnjaka i jedan stariji malodobnik. Policija je istu večer na temelju svjedočenja očevidaca pronašla i uhitila Ademira Lelovića i Berina Talića te 17-ogodišnjeg S.N. Svoj trojici istražni sudac odredio je jednomjesečni pritvor.

Ovo brutalno ubojstvo izazvalo je brojne reakcije i osude, a tim povodom oglasio se i vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić. U svim reagiranjima ističe se kako je ovo vrhunac sve učestalijih napada na živote i imovinu građana Sarajeva u kojima sve češće sudjeluju i malodobnici.

Brojne nevladine udruge, kao i nastavnici, profesori i učenici KŠC-a u Sarajevu za subotu su najavili prosvjedno okupljanje kako bi još jednom potaknuli vlasti na poduzimanje mjera kojima bi se spriječilo ponavljanje ovakvog nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene