Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarajevo: Ubojstvo 17-godišnjaka uznemirilo hrvatske dužnosnike i crkvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu Denisa Mrnjavca (17), kojeg su u utorak utramvaju pretukli i izboli nožem trojica mladića, uznemirila je hrvatske dužnosnike i crkvene velikodostojnike u BiH.

U sućuti majci nastradalog mladića i Katoličkom školskom centru u Sarajevu nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u petak je pozvao "sve ljude dobre volje da se ujedinimo snagom duha i vjere u borbi protiv zla".

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Rad trgovina i šoping-centara planirajte kupovinu Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje

"Mi želimo izgrađivati kulturu života. Zato želimo doprinijeti izgradnji društva u kojem će vladati stabilnost i sigurnost za svakog građanina, te vladavina zakona i pravde protiv svakog zla i onih koji zlo čine. Ujedinimo se u molitvi i svim društvenim zakonitim sredstvima za bolju budućnost", navodi se u sućuti kardinala Puljića u povodu ubojstva učenika sarajevskog Katoličkog školskog centra.

Hrvatski zastupnici u Domu naroda parlamenta Federacije BiH su jučer, u povodu ubojstva 17-godišnjeg Mrnjavca, predložili rezoluciju kojom se zagovara suradnja svih nadležnih tijela u BiH na suzbijanju nasilja među djecom.

Policija je uhitila trojicu napadača koji su u sarajevskom tramvaju na smrt pretukli i nožem izboli učenika Katoličkog školskog centra. Prema navodima medija u BiH, koji su objavili identitet napadača na Mrnjavca, sva trojica su Bošnjaci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene