Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva oštećena tramvaja te dva vozila od kojih je jedno policijsko, kao i više ozlijeđenih osoba, rezultat je neobične nezgode kojom je danas neslavno završeno obilježavanje 122. obljetnice utemeljenja Gradskog prometnog poduzeća Sarajeva (GRAS).


Tramvaj s konjskom vučom koji u GRAS-u koriste svakog 25. studenoga i ove se nedjelje zaputio na počasni krug središtem grada.

Vezani članci Prosvjed u Sarajevu - 5 Crni rekord u BiH, nikad više umrlih. Prosvjedi u Sarajevu: ''Mi nemamo vladu, imamo samo osobe na platnom spisku'' Sudar u Vukovarskoj ulici - 2 Krš i lom u Zagrebu: Sudarila se dva automobila, tri osobe prevezene u bolnicu: "Čuo se jak udarac, prolaznici su pružali pomoć"

U tramvaj, u kojemu su bili razdragani dužnosnici GRAS-a, gradski uglednici te novinari, na stanici Skenderija udario je međutim drugi tramvaj na električni pogon.

Po policijskom izvješću, prava nezgoda uslijedila je tek nakon toga kada su se prestrašeni konji pokušali otrgnuti iz zaprege.

Pri tom su kopitama udarili u motorno vozilo GRAS-a koje je bilo u pratnji tramvaja-suvenira a to je vozilo opet udarilo u policijski
automobil iz pratnje.

U tom kaosu najviše su oštećeni tramvaji a najgore je prošao jedan TV snimatelj koji je morao potražiti pomoć u bolnici, no zadobio je samo lakše ozljede.