Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka Europske unije da "hitnim postupkom i u tajnovitoj atmosferi" pošalje svoju misiju na Kosovo još je jedna sramotna odluka EU, kojom je pokazala da prihvaća politiku secesije i priznaje neovisnost pokrajine koja je neodvojivi dio Srbije, izjavio je danas srbijanski ministar za Kosovo Slobodan Samardžić.


Tom odlukom, kazao je Samardžić agenciji Tanjug, EU prihvaća politiku secesije kao način rješavanja manjinskih pitanja, čime se pokazala kao "nesolidna međunarodna organizacija sklona kršenju i međunarodnog i vlastitog prava i podložna služenju američkim vanjskopolitičkim interesima".

Vezani članci Branimir Glavaš Predsjednik Zoran Milanović ukinuo odluku kojom su Branimiru Glavašu oduzeta odlikovanja Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

"Zato će Srbija u najskorijoj budućnosti morati preispitati svoje odnose s EU i državama članicama koje eventualno budu priznale neovisnost Kosova i Metohije", kazao je Samardžić.

EU je prošle noći odobrila slanje oko dvije tisuće pripadnika pravosudno-policijske misije EULEX na Kosovo, koja će zamijeniti dosadašnji UNMIK.