Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom napada u Parizu, 13. studenog, Salah Abdeslam planirao je izvršiti još jedan napad.


Salah Abdeslam, glavni operativac izvršenih terorističkih napada u Parizu planirao je izvršiti samoubilački napad 13. studenog 2015. u Parizu, no na kraju je odustao od tog nauma.

Vezani članci Slika nije dostupna Salah Abdeslam priznao zašto se nije raznio u Parizu Slika nije dostupna ISTRAŽITELJI ŠOKIRANI 'Pariz' je najkompleksniji zločin moderne povijesti

Te večeri izvedeno je nekoliko bombaških i oružanih napada na restorane, barove, stadion i koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a Abdeslam je trebao izvesti još jedan napad od kojeg je na kraju odustao.

Plan je bio da i Salah Abdeslam aktivira prsluk bombu te izvede samoubilački napad kod Stade de Francea, kazao je francuski tužitelj Francois Molins te dodao kako Abdeslam surađuje s policijom i istražiteljima, piše Sky news.

Policija ne otkriva detalje koji su doveli do odluke Salaha Abdeslama da odustane od samoubilačkog napada.

Podsjećamo, Salah Abdeslam je nakon napada u Parizu uspio pobjeći iz Francuske. A nakon što je u nekoliko navrata pobjegao policijskim snagama, Abdeslam je uhićen je u petak u velikoj policijskoj akciji u belgijskom mjestu Molenbeek.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Belgijsko pravosuđe podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjak koji je u istrazi priznao da je bio u Parizu 13. studenog 2015.

Francuska je zatražila hitno izručenje Abdeslama kako bi mu sudilo francusko pravosuđe, no njegov je odvjetnik kazao kako će to izručenje odbiti.