Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga otkrila

'PLANIRAO SAMOUBILAČKI NAPAD' Abdeslam odustao u posljednji trenutak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom napada u Parizu, 13. studenog, Salah Abdeslam planirao je izvršiti još jedan napad.

Salah Abdeslam, glavni operativac izvršenih terorističkih napada u Parizu planirao je izvršiti samoubilački napad 13. studenog 2015. u Parizu, no na kraju je odustao od tog nauma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klupko se odmotava ISTRAŽITELJI ŠOKIRANI 'Pariz' je najkompleksniji zločin moderne povijesti Slika nije dostupna I dalje uspješno bježi KOD BENZINSKE POSTAJE Nove snimke najtraženijeg terorista

Te večeri izvedeno je nekoliko bombaških i oružanih napada na restorane, barove, stadion i koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu u kojima je ubijeno 130 ljudi, a Abdeslam je trebao izvesti još jedan napad od kojeg je na kraju odustao.

Plan je bio da i Salah Abdeslam aktivira prsluk bombu te izvede samoubilački napad kod Stade de Francea, kazao je francuski tužitelj Francois Molins te dodao kako Abdeslam surađuje s policijom i istražiteljima, piše Sky news.

Policija ne otkriva detalje koji su doveli do odluke Salaha Abdeslama da odustane od samoubilačkog napada.

Podsjećamo, Salah Abdeslam je nakon napada u Parizu uspio pobjeći iz Francuske. A nakon što je u nekoliko navrata pobjegao policijskim snagama, Abdeslam je uhićen je u petak u velikoj policijskoj akciji u belgijskom mjestu Molenbeek.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Belgijsko pravosuđe podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjak koji je u istrazi priznao da je bio u Parizu 13. studenog 2015.

Francuska je zatražila hitno izručenje Abdeslama kako bi mu sudilo francusko pravosuđe, no njegov je odvjetnik kazao kako će to izručenje odbiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene