Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države optužile su zatočenika iz zatvora Guantanamo za ratni zločin zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Dar es Salamu, u Tanzaniji, 1998. godine, objavio je u ponedjeljak Pentagon.


Ahmed Khalfan Ghailani mogao bi biti osuđen na smrt ako bude proglašen krivim pred vojnim sudom u Guantanamu, američkoj vojnoj bazi na Kubi u kojoj je zatočeno oko 275 osumnjičenih za terorizam.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija 19-godišnjakinja nožem pokušala ubiti 24-godišnjaka: Izbola ga je po trupu i rukama Napad nožem, ilustracija Podstanar (44) nakon svađe izbo vlasnicu stana (74), preminula je u bolnici

Prema priopćenju Pentagona, Ghailanija se tereti za ubojstva i napade na civile, zbog navodne uloge u bombaškom napadu na veleposlanstvo SAD-a u Dar es Salamu, u kojem je 11 osoba poginulo a stotine su ranjene.

Ghailani je 15. zatočenik iz Guantanama protiv kojeg je podignuta optužnica. Očekuje se da će prva suđenja u posebno izgrađenoj sudnici u Guantanamu, početi potkraj proljeća ili početkom ljeta ove godine.