Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Zatočenik iz Guantanama optužen za napad u Tanzaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države optužile su zatočenika iz zatvora Guantanamo za ratni zločin zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Dar es Salamu, u Tanzaniji, 1998. godine, objavio je u ponedjeljak Pentagon.

Ahmed Khalfan Ghailani mogao bi biti osuđen na smrt ako bude proglašen krivim pred vojnim sudom u Guantanamu, američkoj vojnoj bazi na Kubi u kojoj je zatočeno oko 275 osumnjičenih za terorizam.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Prema priopćenju Pentagona, Ghailanija se tereti za ubojstva i napade na civile, zbog navodne uloge u bombaškom napadu na veleposlanstvo SAD-a u Dar es Salamu, u kojem je 11 osoba poginulo a stotine su ranjene.

Ghailani je 15. zatočenik iz Guantanama protiv kojeg je podignuta optužnica. Očekuje se da će prva suđenja u posebno izgrađenoj sudnici u Guantanamu, početi potkraj proljeća ili početkom ljeta ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene