Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio Izrael za svrgavanje Mursija

SAD osuđuje Erdoganove izjave o Izraelu i Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države osudile su izjavu turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana da Izrael stoji iza vojnog svrgavanja egipatskog predsjednika Mohameda Mursija, izjavio je u utorak glasnogovornik Bijele kuće.

"Oštro osuđujemo današnju izjavu premijera Erdogana. Sugeriranje da je Izrael odgovoran za nedavne događaje u Egiptu je uvredljivo, nedokazano i krivo", rekao je novinarima Josh Earnest.

Pročitajte i ovo Eden Golan Eurosong Izrael poslao poruku prije nastupa na Eurosongu: "Pokažimo svim mrziteljima tko vodi" Loreen Nova kriza Šokantan ultimatum pobjednice Eurosonga? "Ako pobijedi Izrael..."

>> Erdogan optužuje: Izrael stoji iza svrgavanja Mursija

Erdogan je ranije u utorak na sastanku svoje stranke rekao: "Znate što kažu u Egiptu, da se demokracija ne temelji na glasačkim kutijama. Tko stoji iza toga: Izrael. Imamo dokumente".

Erdogan je objasnio da su na jednom forumu u Francuskoj prije izbora 2012., koji su doveli na vlast Mursijevo Muslimansko bratstvo, "izraelski ministar pravosuđa i jedan židovski intelektualac upotrijebili ove riječi: 'Ako Muslimansko bratstvo i pobijedi na izborima, neće izaći kao pobjednik jer demokracija ne počiva na glasačkim kutijama".

Egipat je oštro odbacio te tvrdnje kazavši da ne počivaju na činjenicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene