Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opozvao veleposlanika

Erdogan optužuje: Izrael stoji iza svrgavanja Mursija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan optužio je Izrael kako stoji iza vojnog svrgavanja predsjednika Muhameda Mursija u Egiptu.

Recep Tayyip Erdogan je iznio svoju tezu ustvrdivši da su na jednom forumu u Francuskoj prije izbora 2012., koji su doveli na vlast Muslimansko bratstvo, "izraelski ministar pravosuđa i jedan židovski intelektualac upotrijebili ove riječi: 'Ako Muslimansko bratstvo i pobijedi na izborima, neće izaći kao pobjednik jer demokracija ne počiva na glasačkim kutijama".

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

"Znate što kažu u Egiptu, da se demokracija ne temelji na glasačkim kutijama. Tko stoji iza toga: Izrael", kazao je u Ankari na sastanku svoje stranke.

>>VIDEO POGLEDAJTE TRENUTAK PRIVOĐENJA svrgnutog egipatskog predsjednika Mursija!

Turska je žestoko osudila smjenjivanje predsjednika Mursija i zauzela vrlo oštro stajalište spram odmazde egipatskih snaga sigurnosti protiv okupljanja pristaša svrgnutog predsjednika.

Turska je opozvala svojeg veleposlanika u Kairu na što je Egipat odgovorio opozivom svojeg veleposlanika u Ankari, što predstavlja pogoršanje tradicionalno dobrih bilateralnih odnosa.

Erdogan je snažno ojačao veze svoje zemlje s Egiptom u vrijeme dok je Mursi bio predsjednik, a Ankara je Kairo učinila jednim od svojim privilegiranih partnera u ostvarivanju strateškog utjecaja u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene