Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Olujno nevrijeme izazvalo poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverneri saveznih država Oregon i Washington, na sjeverozapadu SAD-a, proglasili su izvanredno stanje nakon što su oluje s obilnim padalinama izazvale poplave, klizanje tla i brojne poremećaje u prometu i opskrbi strujom.

Olujni sustav koji je u ponedjeljak zahvatio sjeverozapad SAD, praćen orkanskim vjetrom, kišom i snijegom, odnio je četiri ljudske žrtve, a više od 100 ljudi spašeno je helikopterima na poplavljenom području.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Klizanja tla i blatne bujice zatvorile su brojne ceste, uključujući i autocestu Interstate 5, glavnu prometnicu na pravcu sjever-jug na zapadnoj obali SAD.

Mnoge škole i uredi javnih službi zatvoreni su već drugi dan u obje države.

Gradić Verninia s 2200 stanovnika, sjeverozapadno od Portlanda, u Oregonu, gotovo je u cijelosti poplavljen, a ceste koje vode do njega su odsječene zbog klizišta i visoke vode, rekao je glasnogovornik lokalne službe za hitna stanja.

U državi Washington bez struje je ostalo više od 80.000 kućanstava, kazao je guverner Chris Gregorie. Elektroposkba Portlanda u Oregonu izvijestila je da je 36.000 kućanstava bez struje.

Područje Washingtona i Oregona i u nedjelju je zahvatilo olujno nevrijeme, u kojem je poginulo 15 osoba, većinom u prometnim nesrećama.

Za utorak poslijepodne meteorolozi su najavili novi olujni sustav sa snijegom, koji može pogoršati stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene