Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništili naoružani kamion

SAD napao ciljeve Islamske države u blizini Erbila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države su izvele nove zračne napade na ciljeve Islamske države u blizini Erbila, glavnog grada poluatonomne iračke kurdske regije, priopćilo je u nedjelju Središnje zapovjedništvo američke vojske.

Napadi izvedeni bespilotnim letjelicama i mlaznim lovcima smjerali su zaštititi snage kurdskih Pešmerga suočene s islamističkim militantima u blizini Erbila, američki konzulat i združeno američko-iračko vojno operativno središte, reklo je Središnje zapovjedništvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

"U približno 8,15 sati (po srednjoeuropskom vremenu) američki zrakoplov je napao i uništio naoružani kamion Islamske države koji je pucao na kurdske snage smještene na prilazima Erbilu", reklo je Središnje zapovjedništvo. Nakon toga uslijedila su još četiri napada na naoružane kamione i minobacački položaj, reklo je.

SAD je prošloga tjedna započeo zračne napade i humanitarnu zračnu pomoć u sjevernom Iraku gdje militanti prijete vjerskim manjinama i približavaju se kurdskom glavnom gradu.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Islamisti ubili 500 Jazida, žene i djecu žive su zakapali

Iračka je vlada rekla u nedjelju da su militanti ubili najmanje 500 pripadnika iračke manjine Jezida, zakopavši neke žive te da su uzeli stotine žena za robinje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene