Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Majka optužena za kupnju oružja 14-godišnjaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michele Cossey, majka 14-godišnjaka iz mjesta Plymouth Meeting u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, kod kojeg je policija zaplijenila cijeli arsenal oružja nabavljenog navodno za napad na školu, je optužena zbog kupnje vatrenog oružja sinu.

"To nije najbolje roditeljstvo koje sam vidio i nju se mora pozvati na odgovornost", izjavio je državni tužitelj okruga Montgomery Bruce Castor Jr., navodeći da je utvrđeno da je Cossey sinu kupila pištolj i pušku kalibra 22mm, te poluautomatsku pušku kalibra 9mm.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!" Ilustracija Jeziva priča iz Francuske Sina dvije godine ostavila samog u stanu, donosila mu samo hranu: "Redovno je dolazio u školu, uvijek nasmijan i čist"

Njezin sin, čije ime nije objavljeno, navodno je smatrao da je
žrtva "bullyinga" i pokušao je pridobiti drugog dječaka za napad na srednju školu Plymouth Whitemarsh, po uzoru na poznati napad u školi Columbine u državi Ohio, godine 1999.

Postupajući po dojavi jednog učenika i njegova oca, policija je u dječakovoj sobi u četvrtak pronašla 30-ak zračnih pušaka, sablje, noževe, nekoliko ručnih bombi kućne izrade i priručnik o njihovom sastavljanju, video snimke napada u Colombineu i filmove s nasiljem.

Dječak je u petak izveden pred maloljetnički sud u Norristownu, gdje je odlučeno da ostaje u pritvoru i da će biti podvrgnut psihijatrijskom promatranju.

Tužitelj je ocijenio da je 14-godišnjak "emocionalno poremećena osoba".

Njegova majka optužena je za nezakonit transfer vatrenog oružja, maloljetničko posjedovanje vatrenog oružja, ugrožavanje dobrobiti djeteta i njegovo zanemarivanje.

Tužitelj Castor je kazao da Michele Cossey nije optužena za
pomaganje maloljetniku u planiranju napada, te kako ne misli da je napad neposredno prijetio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene