Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpis za koji dan

SAD i Rusija na pragu novog nuklearnog sporazuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki ruski diplomat rekao je, kako prenose novine, da će Rusija i SAD za koji dan završiti pregovore o novom sporazumu o ograničavanju nuklearnog naoružanja.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov rekao je u ponedjeljak, a prenose ruske agencije, da su Moskva i Washington 'na rubu' finalizacije toga dokumenta. Po njegovim riječima, rad na sporazumu bit će završen u 'idućih nekoliko dana'.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Sjeverna Koreja ispalila krstareći projektil - 1 Testiranja i tenzije Sjeverna Koreja ispalila krstareće rakete prema Japanskom moru

Dugoočekivana zamjena sporazuma START (Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja) iz 1991. koji je istekao 5. prosinca, važan je dio procesa poboljšanja odnosa nekadašnjih neprijatelja iz hladnoga rata. Predsjednici Barack Obama i Dmitrij Medvedev na samitu u Moskvi 1. srpnja izjavili su da žele brzo potpisivanje novoga sporazuma, ali pregovore je usporio postupak verifikacije te američki raketni planovi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene