Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ledena kiša i snijeg

Hladni val stvara probleme: Rekordni minusi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladni val u SAD-u ne popušta. Polarne temperature, ledena kiša i snijeg pogodili su veći dio zemlje i izazvali velike probleme u prometu i opskrbi električnom energijom. Prema posljednjim podacima, u središnjim dijelovima SAD-a bez struje je oko 200.000 kućanstava.

Hladni val u SAD-u stvara velike probleme diljem zemlje. U Montani se temperatura spustila na rekordnih 41 stupanj ispod ništice, a bez struje je ostalo oko 200.000 kućanstava.Glavni razlog je pucanje zaleđenih vodova.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Superciklona pomela POLA SELA u Britaniji: 'Kuća nam se srušila pred očima!'

Teksas je jedno od područja koja zbog zimske oluje imaju najviše problema. U Dallasu je više od 3.000 ljudi prenoćilo u zračnoj luci nakon što je otkazano 400 letova. Kiša koja se smrzava pala je i u Sjevernoj Karolini i Virginiji gdje stvara velike probleme u prometu.

Naime, zbog zaleđenih cesta, došlo je do nekoliko sudara više vozila. Poslano je priopćenje kojim se poziva vozače da budu veoma oprezni u prometu, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Policija u Memphisu je pak pozvala vozače da ostanu kod kuće i izbjegavaju odlazak na put dok se ne poprave vremenski uvjeti, piše Hattiesburn american.

Dobra je vijest da se smirivanje vremena u središnjim dijelovima SAD-a očekuje uskoro, a loša je da olujni sustav stiže na istok. No, hladnoća neće dugo potrajati - već se od utorka očekuje porast temperature.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene