Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saakašvili prihvatio mirovne prijedloge EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili "prihvatio je gotovo sve prijedloge" Europske unije i OESS-a za prekid sukoba s Rusijom, izjavio je u ponedjeljak u Tbilisiju francuski ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner.

"Mir se mora vratiti da bi se zaštitilo svo civilno stanovništvo", istaknuo je Kouchner. "To je jedina stvar. Imajući to u vidu, predsjednik Saakašvili prihvatio je gotovo sve prijedloge koji su mu izneseni", dodao je, kako prenosi France presse. 

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo"

>> Gruzija se povukla, hoće li i Rusija?    

>> Rusi kontroliraju Chinvali
 
Koucher, čija zemlja trenutačno predsjeda EU-om, doputovao je u nedjelju navečer u mirovnu misiju u Tbilisi koju će tijekom dana nastaviti u Moskvi. Doputovao je u pratnji predsjedatelja OESS-a finskog ministra vanjskih poslova Alexandera Stubba.

Francusko predsjedništvo EU-a predlaže Gruziji i Rusiji plan u tri točke koji predviđa trenutačni prekid vatre, poštivanje suverenosti i teritorijalne cjelovitosti Gruzije i povlačenje vojnih snaga na početne položaje.

Kouchner je kazao da je njegov glavni prioritet "kontrolirano povlačenje snaga".

"Sjedanje za stol, pregovori, mirovni pregovori, političko rješenje. To je to. Lako reći, teško provesti", rekao je Kouchner, prenosi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene