Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saakašvili: Neovisnost Kosova nije važan problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski prozapadni predsjednik Mihail Saakašvili ocijenio je da proglašenje neovisnosti Kosova nije jako važan problem, iako istodobno dva autonomaška dijela Gruzije traže međunarodno priznanje.

Na novinarsko pitanje o gruzijskom priznanju Kosova, Saakšvili je izbjegao odgovor i samo rekao kako 'po njegovom mišljenju to za sada nije jako važan problem'.

Pročitajte i ovo Tučnjava u gruzijskom parlamentu Zbog kontroverznog zakona VIDEO Kaos u parlamentu: Zastupnik tijekom govora dobio udarac u glavu, odmah izbila velika tučnjava Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

'Više nas brinu moguće provokacije u kontekstu proglašenje
neovisnosti Kosova', nastavio je predsjednik aludirajući na izjave Rusije prema kojima bi slučaj Kosova mogao poslužiti kao presedan za druge separatističke teritorije.

'Želim da naše društvo i međunarodna zajednica shvate da smo spremni poduzeti mjere na eventulano poteze protiv Gruzije u kontekstu Kosova', dodao je Saakašvili.

'Nikome ne savjetujem da se bavi tim pitanjem kako bi se povećavala napetost', upozorio je.

Gruzija ima dva separatistička proruska teritorija, Abhaziju i južnu Osetiju koje su jednostrano proglasile neovisnost 1992. nakon raspada SSSR-a. Moskva ih gospodarski podržava, ali im ne priznaje međunarodno neovisan status.

Gruzija je kasnije ipak priopćila da ne namjerava priznati neovisnost Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene