Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju novi pokus?

Sj. Koreja: Satelitske snimke pokazale aktivnost u nuklearnom postrojenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove satelitske snimke ukazuju na aktivnost u tijeku u postrojenju koji Sjeverna Koreja koristi za nuklearne pokuse, objavio je Američki institut za istraživanje te zemlje koja je prošlog tjedna najavila namjeru da izvede nuklearni pokus.

Snimke od 23. siječnja daju naslutiti da bi se u postrojenju mogao pripremati nuklearni pokus 'za nekoliko tjedana ili čak i prije', kad se da zapovjed, objavio je Američko-korejski institut pri Sveučilištu John Hopkins.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Pjongjang je u četvrtak objavio namjeru da neodređenog datuma pristupi novom nuklearnom pokusu prkoseći SAD-u, 'zakletom neprijatelju', te kao odgovor na pr

>> Sj. Koreja: Izluđen glađu ubio vlastitu djecu i pojeo ih

Novi sjevernokorejski pokus bio bi treći, nakon onih 2006. i 2009. koji su bili odgovori na sankcije koje je UN izglasao nakon ispaljivanja raketa.

Peking, jedini važan saveznik Sjeverne Koreje, upozorio je u petak susjeda da se ostavi tih aktivnosti, što je rijetko s kineske strane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene