Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obećali mu nagradu

Ruski vojnik predao Ukrajincima tenk: "Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Viktor Andrusiv, savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, objavio je da se još jedan ruski vojnik svojevoljno predao Oružanim snagama Ukrajine.

"Jedan ruski vojnik je u zamjenu za nagradu predao tenk. Prije nekoliko dana nazvao nas je Miša. Date su mu detaljne upute kamo da ode i došao je. Bespilotnim letjelicama je utvrđeno da nije zasjeda. Nakon toga se predao specijalnim snagama", objavio je Andrusiv u objavi na društvenim mrežama, prenosi agencija Anadolu (AA). Dodao je kako će Ukrajina vojniku isplatiti 10.000 dolara nagrade te da će imati mogućnost stjecanja državljanstva Ukrajine nakon što završi rat.

Ruski vojnik je, nakon što se predao, kazao kako je ostao sam u tenku nakon što su ostali članovi posade napustili vojni front.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat u Ukrajini VIDEO Kod Mariupolja uništen ruski tenk: Pogledajte kako izgleda snimka iz zraka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20. dan rata VIDEO Pogledajte kako je ukrajinska vojska uništila neprijateljski tenk: "Igra je gotova, ruski okupatori"

Andrusiv je rekao i da ukrajinske vlasti rade na otkrivanju brojeva mobilnih telefona ukrajinskih operatera kojima se koriste ruski vojnici te im šalju poruke s pozivima i uputama za predaju, a pozivaju ih i da predaju vojnu opremu.

 Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene