Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

VIDEO Kod Mariupolja uništen ruski tenk: Pogledajte kako izgleda snimka iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je videosnimka uništavanja ruskog tenka kod Mariupolja.

Video je objavljen uz napomenu kako se radi o uništenju tenka ruskih snaga nakon višestrukih pogodaka protutenkovskih projektila u Mariupolju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

Video je snimila ukrajinska vojna postrojba AZOV. Središnja baza vojne postrojbe je u okolici grada Mariupolja.

Dobar dio pripadnika postrojbe AZOV porijeklom je iz istočne Ukrajine te govore ruskim jezikom, pri čemu su mnogi od njih protjerani iz svojih domova od strane separtaista koji su zauzeli istok Ukrajine.

AZOV je suvremena, visoko mobilna, manevarska postrojba kopnene vojske, specijalne namjene s vlastitom školom dočasnika i regrutnim trening centrom te vlastitim uređenim i opremljenim poligonom za pripremu vojnika, a u novije vrijeme i sa zračno desantnim i ronilačkim postrojbama, uklopljenim u sastav pukovnije.

Grad danima pod paljbom

Mariupolj je grad koji je danima pod ruskom paljbom. Tisuće civila su zarobljene u podrumima, a grad je bez vode, hrane i lijekova.

Svjetska javnost ostala je šokirana prizorima nakon granatiranja rodilišta u kojemu je poginulo više djelatnika i majki. Nekoliko dana poslije, ruske snage zatočile su civile u bolnicu za intenzivnu njegu.

Gradsko vijeće opkoljenog Mariupolja reklo je da je na grad bačeno više od 100 bombi te da je na izdisaju i troši svoje posljednje zalihe hrane i vode.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič je kazao da je u Mariupolju od početka ruske invazije poginulo više od 2500 stanovnika.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene