Genadij Gatilov, ruski veleposlanik pri UN-u
Genadij Gatilov, ruski veleposlanik pri UN-u Foto: Afp

Rusija kod Ukrajine ne vidi "želju" da pokuša pronaći legitimno i uravnoteženo rješenje za "probleme" između dviju zemalja, rekao je u utorak Genadij Gatilov, ruski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.


Ruski veleposlanik pri UN-u Genadij Gatilov je u razgovoru za libanonsku televiziju rekao da Rusija "podržava diplomaciju utemeljenu na poštivanju stajališta svih zemalja i jednakosti, ali za sada to ne vidimo", prenijela je ruska novinska agencija RIA.

Ruski i ukrajinski pregovarači održali su prvi krug pregovora u ponedjeljak nakon ruske invazije na susjednu zemlju 24. veljače, ali na sastanku nije napravljen nikakav napredak. Samo je dogovoreno da se pregovori nastave, no nije određen nikakav datum mogućeg drugog kruga.

Natpis koji je ispisao gradonačelnik Vilniusa Gradonačelnik Vilniusa ispisao ogromnu poruku: "Putine, Haag te čeka"

Stephen King Čuveni Stephen King zbog Ukrajine napravio iznimku i objavio svoju rijetku fotografiju!

Gatilov je također rekao da je došlo vrijeme za uklanjanje nuklearnog oružja iz zapadne i istočne Europe, navodi RIA. Osim Rusije, preostale nuklearne sile Europe su Francuska i Velika Britanija, obje članice NATO-a zajedno sa Sjedinjenim Državama, koje posjeduju većinu nuklearnog arsenala transatlantskog saveza i imaju snage stacionirane u Europi.

Prije invazije na Ukrajinu, Rusija je postavila sveobuhvatne zahtjeve NATO-u, inzistirajući da zaustavi svoje širenje na istok započeto nakon raspada Varšavskog pakta predvođenog Sovjetskim Savezom, te da se pravno obveže da nikada neće prihvatiti zahtjev Ukrajine za pridruživanje.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju