Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daleko od diplomatskog rješenja

Ruski veleposlanik pri UN-u ustvrdio da ne vide "želju" Kijeva da pronađe legitimno rješenje "problema"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija kod Ukrajine ne vidi "želju" da pokuša pronaći legitimno i uravnoteženo rješenje za "probleme" između dviju zemalja, rekao je u utorak Genadij Gatilov, ruski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

Ruski veleposlanik pri UN-u Genadij Gatilov je u razgovoru za libanonsku televiziju rekao da Rusija "podržava diplomaciju utemeljenu na poštivanju stajališta svih zemalja i jednakosti, ali za sada to ne vidimo", prenijela je ruska novinska agencija RIA.

Ruski i ukrajinski pregovarači održali su prvi krug pregovora u ponedjeljak nakon ruske invazije na susjednu zemlju 24. veljače, ali na sastanku nije napravljen nikakav napredak. Samo je dogovoreno da se pregovori nastave, no nije određen nikakav datum mogućeg drugog kruga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasuprot ruskog veleposlanstva Gradonačelnik Vilniusa ispisao ogromnu poruku: "Putine, Haag te čeka"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iznenadio fanove Čuveni Stephen King zbog Ukrajine napravio iznimku i objavio svoju rijetku fotografiju!

Gatilov je također rekao da je došlo vrijeme za uklanjanje nuklearnog oružja iz zapadne i istočne Europe, navodi RIA. Osim Rusije, preostale nuklearne sile Europe su Francuska i Velika Britanija, obje članice NATO-a zajedno sa Sjedinjenim Državama, koje posjeduju većinu nuklearnog arsenala transatlantskog saveza i imaju snage stacionirane u Europi.

Prije invazije na Ukrajinu, Rusija je postavila sveobuhvatne zahtjeve NATO-u, inzistirajući da zaustavi svoje širenje na istok započeto nakon raspada Varšavskog pakta predvođenog Sovjetskim Savezom, te da se pravno obveže da nikada neće prihvatiti zahtjev Ukrajine za pridruživanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene