Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprao 4 milijuna eura?

Ruski oligarh osumnjičen za pranje mafijinog novca u Španjolskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruskog oligarha Olega Deripskog pravosuđe sumnjiči za pranje 4 milijuna eura za rusku mafiju u Španjolskoj između 2001. i 2004., piše u nedjelju dnevni list El Mundo.

Istražni sudac Državnog suda za terorizam Baltazar Garzon će otići u Moskvu u prvom tjednu prosinca ispitati Olega Deripasku, ruskog oligarha bliskog premijeru Vladimiru Putinu.

Pročitajte i ovo Ruska policija POKRENUTA ISTRAGA Ruski oligarh pronađen mrtav: Od šamana tražio lijek za mamurluk, oni mu ukapali otrov žabe krastače Oleg Tinkov skriva se Ruski milijarder Putinu okrenuo leđa, sad strahuje za život: "Rusija kao država više ne postoji"

Deripaska je većinski vlasnik moćnog proizvođača aluminija Rusal. Bogatstvo tog najbogatijeg oligarha Rusije je procijenjeno na više od 16,3 milijardi eura.

Prema izvorima bliskim istrazi Deripaska je sudjelovao u pranju 4 milijuna eura između 2001. i 2004. Njegovi bivši partneri Mihail Černij i Majdamov su također osumnjičeni za sudjelovanje u toj mreži koja je surađivala s ruskom mafijom, precizira El Mundo. 8Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene