Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga o pranju novca

Francuzi priveli ruskog oligarha bliskog Putinu, Kremlj: "Naravno da ćemo pomoći u zaštiti njegovih prava"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U sklopu istrage o pranju novca, poreznoj prijevari i kršenju međunarodnih sankcija francuska policija je privela ruskog oligarha Alekseja Kuzmičeva. Milijarder je inače blizak ruskom predsjedniku.

Francuska policija privela je u ponedjeljak u sklopu istrage o pranju novca, poreznoj prijevari i kršenju međunarodnih sankcija ruskog milijardera oligarha Alekseja Kuzmičeva.

Kao dio preliminarne istrage francuskog ureda za borbu protiv korupcije, policija je u ponedjeljak pretražila nekoliko lokacija u Francuskoj, uključujući milijarderovu imovinu u Parizu, potvrdio je za Politico glasnogovornik francuskog Nacionalnog financijskog tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naoružavanje u punom jeku Njemačka izrekla zlokobno upozorenje za Europu: "Moramo se pripremiti na rat"

Kuzmičev je priveden u ponedjeljak, a u utorak je ostao u pritvoru.

Prema francuskom dnevniku Le Monde, racije u ponedjeljak uključile su više od 60 policajaca, a pretražena je i Kuzmičeva vila u Saint-Tropezu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Ne mogu slati ni mailove Američke sankcije Miloradu Dodiku i vlastima RS-a isključile internet: "Ovo je brutalno"

Kuzmičeva, dioničara Alfa Grupe - jedne od najvećih ruskih privatnih investicijskih tvrtki, EU je sankcionirala zajedno s nekoliko drugih dioničara Alfa Grupe nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo svoju potpunu invaziju na Ukrajinu prošle godine. EU Kuzmičeva smatra "jednom od najutjecajnijih osoba u Rusiji", s bliskim vezama s Putinom i ruskim režimom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u utorak novinarima da Rusija još nije dobila informaciju o uhićenju Kuzmičeva, ali da mu je spremna pomoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reagirao na medijske napise Ministar sigurnosti upozorio na veliku opasnost: "Postoji rizik od terorističkog napada u BiH"

"Nakon što primimo informaciju, a također ako pritvorenik to želi, naravno da ćemo pomoći u zaštiti njegovih prava kao građanina Rusije", rekao je Peskov, a prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Pročitajte i ovo Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

Prošle godine, ruski milijarder Mikhail Fridman - još jedan dioničar Alfa Grupe - također je uhićen u Londonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene