Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon mjesec dana

Ruski brod sa 368 mornara napokon oslobođen iz leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod tvornica za preradu ribe Sodružestvo s 368 članova posade osobođen je u nedjelju iz leda nakon mjesec dana duge operacije, objavile su ruske vlasti.

Završena je operacija oslobađanja broda Sodružestvo iz leda u kojem je bio zarobljen', navelo je ministarstvo prijevoza, prenosi agencija Ria Novosti. Dva ledolomca i brod tvornica su konačno ušli u područje bez leda u Ohotskom moru, na krajnjem istoku Rusije, preciziralo je. Između kraja prosinca i početka siječnja, pet brodova, s ukupno blizu 600 članova posade bilo je zarobljeno, kada ih je blokirao između 2 i 4 metra debeo led.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Slika nije dostupna Nastavak ledene sage I kineski ledolomac koji je pomagao ruskom brodu zapeo u ledu kod Antarktike

Mobilizirana su tri ledolomca i helikopteri za spašavanje tih brodova. To se nije dogodilo do 1965. kada je pet sovjetskih brodova zarobljeno u istoj regiji. Tada nije bilo raspoloživih ledolomaca i brodovi i posade su morali čekati lipanj, a namirnice su im dostavljane helikopterima.

Vlasti tvrde da je led u tom području specifičan jer se radi o smjesi slatke vode rijeke Amur i slane iz Ohotskog mora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene