Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP)
Pjotr Verzilov tijekom privođenja u Moskvi (Foto: Arhiva/AFP)

Njemački liječnici koji nadgledaju oporavak člana ruske prosvjedne skupine "Pussy Riot" u bolnici u Berlinu, tvrde da je "vrlo moguće" da je otrovan, obzirom na simptome koje pokazuje.


Pjotr Verzilov, jedan od četvero članova Pussy Riota, koji je za vrijeme finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, zajedno s ostalim članovima skupine, upao na teren obučen kao policajac, naglo se razbolio nakon saslušanja na sudu prošlog utorka te je u ozbiljnom zdravstvenom stnaju prebačen u bolnicu. U Berlinsku bolnicu prebačen je letom protekle subote u večernjim satima.

Vezani članci Vrtić (Foto: Getty Images) Majka djevojčice koja se asepsolom otrovala u vrtiću najavila tužbu: "Vrlo je slaba jer ne smije jesti i piti, non-stop je na infuziji" Dječji vrtić, ilustracija (Foto: Getty Images) Djevojčica se otrovala nakon što su joj u vrtiću dali da pije iz bočice u kojoj je bilo sredstvo za dezinfekciju

Njegovi prvi simptomi uključivali su gubitak vida i nemogućnost hodanja. Preostali članovi skupine Pussy Riot vjeruju da je otrovan.

"Vrlo je moguće da je on otrovan", rekao je liječnik bolnice Charite u Berlinu na novinskoj konferenciji u utorak, dodajući kako zasad nema drugog objašnjenja zašto se zdravstveno stanje Verzilova tako naglo pogoršalo, prenosi Guardian.

Liječnici ističu da se Verzilov, koji ima kanadsko državljanstvo, od subote nalazi na odjelu intenzivne njege, ali da njegovo zdravstveno stanje nije opasno po život. Liječnici dodaju da simpotomi ukazuju na ometanjedijela njegovog živčanog sustava koji regulira rad unutarnjih organa.

Liječnici međutim zasad nisu utvrdili koja bi supstanca bila odgovorna za njegovo navodno trovanje.