Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruske vojne snage razmještene su na granici s Ukrajinom, ondje su kao odgovor na nestabilnu situaciju u Ukrajini, kaže glasnogovornik Krema.


Dodatne ruske vojne snage koje se nalaze na granici s Ukrajinom razmještene su ondje kao odgovor na nestabilnu situaciju u Ukrajini, rekao je u subotu kremaljski glasnogovornik, što je drukčije od ranijeg objašnjenja prema kojemu su se ondje nalazile zbog rutinskih vježbi.

Vezani članci Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Rusija poručuje da Ukrajina ima priliku napraviti pozitivnu promjenu Vladimir Putin i Viktor Medvedčuk (Foto: AFP) "Moskva nema nikakva očekivanja": Putinov saveznik budućem ukrajinskom predsjedniku predložio pomirbu s Rusijom

'Na ukrajinskoj granici naše su vojne snage. Neke su ondje stacionirane stalno, a ostalo su stigle kao pojačanje, s obzirom na aktualno stanje u Ukrajini', rekao je glasnogovornik ruskoga predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov za televizijsku postaju Rusija 1.

DRAMATIČNA SNIMKA Golim rukama pokušao zaustaviti tenk!

'Ukrajina je zemlja u kojoj se upravo dogodio vojni udar, dakle prirodno je da bilo koja zemlja zauzme posebne mjere predostrožnosti zbog sigurnosti', kazao je te dodao da Rusija smije razmještati svoje vojne snage na vlastitome teritoriju bez ikakvih restrikcija.

Opovrgao je informacije prema kojima se ruska vojska miješa u događaje na ukrajinskom teritoriju. Takvi su navodi 'u potpunosti pogrešni'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook