Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Ministarstva

FOTO Ruskim policajkama je sada OVO zabranjeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadređeni su dužni svakodnevno pregledavati izgled sebi podređenih.

U ruskoj policiji uniforma određuje zaposlenike ili barem percepciju javnosti o njima. Bio je to glavni argument kada je rusko ministarstvo unutarnjih poslova nedavno zabranilo kratke suknje i druge preinake na policijskim uniformama.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Prizor prosvjeda Veliki prosvjed VIDEO Kaos u Rusiji: Stotine nasrnule na policiju, građane rastjerali suzavcem

'Kada upoznate ljude, prva stvar koju vidite je njihova odjeća, a za policajca koji ispunjava svoje dužnosti bitan je uredan izgled. S vremena na vrijeme susrećemo se sa slučajevima nepropisnog nošenja uniformi. Šefovi moraju obratiti više pozornosti na izgled sebi podređenih', objasnio je u dopisu koji je dospio u ruke novinara zamjenik ministra unutarnjih poslova Sergej Gerasimov.

FOTO Policajke muslimanke smiju nositi hidžab

Zabrana je uslijedila zbog rastućeg trenda sve kraćih donjih dijelova uniforme među ženama, ali i zbog tendencije muških časnika da skraćuju rukave na odorama. Šefovi odjela sada moraju svakodnevno pregledavati uniforme i pobrinuti se da budu prikladne.

Također, na Twitteru se pojavila fotografija navodnih ruskih policajki - u cipelama na visoku petu. Međutim, teško je povjerovati da su visoke pete dio standardne uniforme bilo gdje. Zbog toga i Huffington post na sve gleda s rezervom iako se fotografija pojavila u ruskim medijima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene