Obavijesti Video Pretražite Navigacija
37 stupnjeva

Rusiju pogađa toplinski udar, uništeni usjevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke temperature diljem Rusije uništile su oko deset milijuna hektara usjeva zbog čega je proglašena elementarna nepogoda u 17 regija.

Prognostičari u petak najavljuju da će se toplinski udar, koji pogađa zemlju od kraja lipnja i koji je poljoprivredi nanio štetu od milijardu dolara, nastaviti i idući tjedan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Japancima vruće VIDEO: Toplotni udar i u rujnu Slika nije dostupna Slijede pljuskovi Nakon paklenih vrućina stiglo osvježenje

>> VIDEO: Rusijom haraju povijesne suše

U subotu se u Moskvi očekuje temperatura od 37 Celzijevih stupnjeva, čime bi se oborio rekord od 36,6 stupnjeva zabilježen 1936. Visoke temperature i suha zemlja pogoršavaju problem šumskih požara. Izvanredno stanje zbog najgorih suša u posljednjih 130 godina uvedeno je u 17 ruskih regija.

Pogođeno područje seže od Urala ja jugu i europskog dijela Rusije do Volge, objavilo je ministarstvo poljoprivrede. Izvanredno stanje moglo bi biti proglašeno u još dvije regije. Do četvrtka je uništeno 9,6 milijuna hektara usjeva na oko 12 posto ukupno zasijanih površina, što odgovara veličini Mađarske. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene