Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv produženja

Rusija želi brže zatvaranje OHR-a u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija se u četvrtak usprotivila, na kraju zasjedanja Vijeća za provedbu mira (PIC), dodatnim uvjetima za zatvaranje Ureda Visokog predstavnika (OHR), objavilo je rusko veleposlanstvo u Sarajevu.

Zamjenik ruskoga ministra vanjskih poslova Vladimir Titov ocijenio je u izjavi za agenciju ITAR-TASS, koju je medijima večeras dostavilo rusko veleposlanstvo u Sarajevu, da što prije treba okončati misiju međunarodne zajednice u BiH i vlast predati domaćim predstavnicima. Titov je pritom ocijenio da državnu imovinu, koju je popisao OHR, treba rasporediti 'na temelju funkcionalno-teritorijalnog načela koje u potpunosti odgovara Mirovnom sporazumu i daytonskom Ustavu BiH'. Zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije zauzeo se za što brže zatvaranje OHR-a. Na zaključke Vijeća za provedbu mira u BiH koji govore o potrebi da se riješi pitanje državne imovine reagirao je i srpski lider u BiH Milorad Dodik kazavši kako Republika Srpska ne priznaje OHR-ov popis imovine.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

Istodobno bošnjački politički predstavnici traže da državna imovina pripadne državi te da se dodjeljuje entitetima, dok hrvatski predstavnici smatraju da dio imovine i bivše vojne imovine treba pripasti i županijama. Vijeće za provedbu mira koje je dva dana zasjedalo u Sarajevu u četvrtak je zaključilo da se ne može zatvoriti OHR jer nisu ispunjeni preduvjeti koje je pred vlasti BiH postavila međunarodna zajednica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene