Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Rusija upozorava SAD i EU oko Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u ponedjeljak upozorila Sjedinjene Države i Europsku uniju da će poduzeti niz mjera ako Kosovo jednostrano proglasi neovisnost.

Ruski pregovarač za Kosovo Aleksandar Bocan Harčenko nije želio reći o kakvim se mjerama radi, ali je kazao da bi u slučaju da Zapad prizna neovisnost Kosova došlo do humanitarne katastrofe u toj pokrajini jer bi sprske izbjeglice krenule na sjever Kosova i u Srbiju.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

Upitan ima li Rusija plan u slučaju da Kosovo proglasi neovisnost, on je rekao da je rusko ministarstvo vanjskih poslova pripremilo cijeli niz koraka i mjera.

"Te mjere su u potpunosti u skladu s našim stajalištem glede
neovisnosti Kosova", istaknuo je.

Očekuje se da će SAD i većina članica EU-a priznati neovisnost Kosova unatoč protivljenju Srbije i Rusije. Ruski dužnosnici izjavljuju da bi neovisnost Kosova destabilizirala Balkan i rasplamsala separatizam u Europi i bivšem Sovjetskom Savezu.

"Neovisnost Kosova dovela bi do podjele te pokrajine, do izolacije njezinog srpskog područja", rekao je Bocan Harčenko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene