Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desant na Siriju

Rusija šalje još jedan ratni brod prema sirijskoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan ruski ratni brod zaplovit će uskoro prema sirijskoj obali pošto u Novorosijsku (Crno more) ukrca 'poseban teret', rekao je vojni izvor a prenosi agencija Interfax.

Desantni brod Nikolaj Filčenkov, kojemu je matična luka Sevastopolj, zaustavit će se u Novorosijsku nakon čega će nastaviti put prema Sredozemnom moru, rekao je taj izvor u glavnom stožeru ruske mornarice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) IVANA BRKIĆ TOMLJENOVIĆ Kolike su šanse da Zapad od Hrvatske zatraži da se uključi u akciju protiv Asadova režima?

>> Amerikanci presreli naredbu: Iran militantima u Iraku dao instrukcije za napad

'Brod će se zaustaviti u Novorosijsku gdje će ukrcati poseban teret', rekao je taj izvor, ne navodeći druge pojedinosti. Rusija, koja je nakon izbijanja sirijske krize ostala prisutna na istoku Mediterana, ovih dana je onamo poslala više svojih brodova, među kojima raketne krstarice, razarače, izviđački brod i dva velika desantna broda.

Ruski vojni izvor istaknuo je u srijedu da će ovakvo pojačanje na moru omogućiti Rusiji da 'primjereno reagira' na razvoj situacije u Siriji, pošto se Moskva odlučno usprotivila mogućnosti američkih vojnih udara.

Sergej Ivanov, sadašnji direktor kremaljskog ureda i bivši ministar obrane blizak Vladimiru Putinu, rekao je da je prva zadaća ovog brodovlja moguća evakuacija velikog broja ruskih građana koji žive u Siriji.

Ti su vojni brodovi 'namijenjeni mogućoj evakuaciji ruskih građana', rekao je Ivanov a prenio je Interfax iz Sankt Peterburga gdje se u petak završava summit G20 na kojemu je glavna tema sirijska kriza.

Rusija, navjerniji saveznik Damaska kojemu doprema oružje, zadržala je od sovjetskih vremena logističku bazu za svoju vojnu flotu u luci Tartusu, 220 km sjeverozapadno od Damaska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene