Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negiraju američki izvještaj

Rusija: "Optužbe o hakiranju podsjećaju na lov na vještice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuživanje Rusije da je pokušala utjecati na američke izbore u korist Donalda Trumpa podsjeća na lov na vještice, objavio je Kremlj u ponedjeljak.

To je prva reakcija ruske strane na objavu izvještaja u kojem američka obavještajna zajednica optužuje Moskvu za kibernetičke napade i širenje lažnih informacija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

U izvještaju koji je objavljen prošlog tjedna stoji da je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio kibernetičke napade čiji je cilj bio pomoći Donaldu Trumpu da pobjedi Hillary Clinton u utrci za Bijelu kuću.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je kako još uvijek ne postoje dokazi koji bi pokazali umiješanost ruskih dužnosnika.

Peskov je novinarima rekao kako ih te optužbe zamaraju, te da "stvarno podsjećaju na lov na vještice", čime je vjerojatno aludirao na prošlotjednu izjavu Donalda Trumpa listu The New York Timesu u kojoj je novoizabrani predsjednik rekao da je riječ o "političkom lovu na vještice".

Glasnogovornik Kremlja je komentirajući izvještaj rekao kako on "nije dao nikakav materijal koji bismo mogli komentirati".

"Optužbe bez pokrića koje ne podržavaju činjenice daju se na amaterski, neprofesionalan način. Ne znamo na koje se informacije one oslanjaju", tvrdi Peskov.

Naglasio je kako Kremlj kategorički odbacuje da je bilo koji ruski dužnosnik sudjelovao u hakiranju američkih predsjedničkih izbora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene