Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija opozvala veleposlanika u Gruziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u četvrtak opozvala svog veleposlanika u Tbilisiju radi konzultacija i najavila početak povlačenja svog osoblja iz Gruzije, dan nakon uhićenja ruskih časnika zbog "špijunaže".

- Odlučili smo opozvati našeg veleposlanika u Gruziji Vjačeslava Kovalenka u Moskvu radi konzultacija, priopćilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera Russian Gate Zastupnica u Europskom parlamentu optužena da je špijunirala za Rusiju: "Procurila su eksplicitna, detaljna izvješća rukovoditeljima FSB-a" Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža

- Zbog jačanja prijetnje za suradnike ruskih ustanova u Gruziji i za članove njihovih obitelji, odlučili smo početi njihovu djelomičnu evakuaciju iz zemlje, dodaje se.

Ministarstvo usto "preporuča" ruskim građanima da "odustanu od putovanja u Gruziju".

Gruzijske vlasti su u srijedu uhitile šestoricu ruskih časnika koje sumnjiče za špijunažu i povezanost s organizatorima atentata u Gruziji, što je odmah razbjesnilo Moskvu.

Rusko veleposlanstvo je u srijedu na neodređeno vrijeme suspendiralo izdavanje viza za sve gruzijske građane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene