Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobno optuživanje

Rusija o pritisku na Ukrajinu: Kritika Europske unije je neprikladna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina odgovorio je u utorak Europskoj uniji izjavivši da je pogrešno kritizirati Rusiju zbog ukrajinskog odustajanja od potpisivanja sporazuma o pridruživanju i slobodnoj trgovini s EU-om i odluke da se okrene Rusiji.

'U ovom slučaju neprikladno je govoriti o bilo kakvom pritisku', rekao je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov u prvom javnom odgovoru Rusije na izjavu čelnika EU-a od ponedjeljka, a prenosi agencija Interfax.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy rekli su u zajedničkoj izjavi da 'ne odobravaju poziciju i djelovanje Rusije u tom pogledu'.

VIDEO Novi neredi u Kijevu, Timošenko kreće u štrajk glađu

Ukrajinska vlada je u četvrtak iznenada odlučila prekinuti pripreme za potpisivanje sporazuma s EU-om, što se trebalo dogoditi krajem ovoga tjedna na summitu EU-a i zemalja Istočnog partnerstva u Vilniusu.

Rusija, u koju Ukrajina plasira četvrtinu svoga izvoza, mjesecima je vršila veliki pritisak na Kijev kako bi odustao od tješnjeg povezivanja s EU-om i kako bi pristupio carinskoj uniji s Rusijom i ostalim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Peskov je izjavio da je Putin više puta ponovio stajalište Rusije da će pozdraviti bilo koju odluku koju donese Ukrajina, prenio je Interfax. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene