Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kolosalni rizik

Rusija oštro zaprijetila Zapadu: "Ovo će biti uzeto u obzir u svim našim planovima"

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajini Foto: Afp
Zapadne zemlje će se izložiti "kolosalnim rizicima" budu li Ukrajinu opskrbile borbenim mlaznim zrakoplovima F-16, citirala je ruska novinska agencija TASS ruskog zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Gruška u subotu.

Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško je odgovarao na pitanje o implikacijama slanja mlaznih zrakoplova, koje Ukrajina traži od zemalja članica NATO saveza.

Kijev još uvijek nije osigurao obećanje o slanju zrakoplova, no američki predsjednik Joe Biden je vođama zemalja članica skupine G7 u petak rekao da Washington podržava programe osposobljavanja ukrajinskih pilota na avionima F-16, rekli su viši američki dužnosnici.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Žestoke borbe Prigožin tvrdi da samo što nisu osvojili Bahmut, Ukrajinci poručju: "Žestoke borbe i dalje traju"

"Vidimo da se zapadne zemlje i dalje pridržavaju scenarija eskalacije. On uključuje kolosalne rizike za njih same", rekao je Gruško.

"U svakom slučaju, ovo će biti uzeto u obzir u svim našim planovima, a mi imamo sva sredstva nužna za postizanje ciljeva koje smo si zadali", dodao je.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene