Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi zauzeli brodove!

Odgovor iz Ukrajine: Postoji cijena stabilnosti. Dva su načina, ili žrtve ili euri i dolari!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri ukrajinska broda iz sevastopoljske luke našla su se u rukama Rusa.

Ruska vojska zauzela je tri ukrajinska vojna broda na Krimu. Glasnogovornik ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov rekao je kako su Rusi koristili granate za omamljivanje prilikom ulaska u korvetu Ternopol u sevastopoljskoj luci, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Ukrajina počela povlačiti vojsku s Krima!

Ruska trobojnica izvješena je u luci, no na brodovima nema nikakvih obilježja države što upućuje na to da su rusi skinuli sva ukrajinska obilježja. 'Čini se kako su Rusi skinuli ukrajinske zastave s brodova, no nisu stavili svoje', kaže Seleznjov.

Više od 14.500 ljudi služi u ukrajinskoj mornarici, a većina njih stacionirana je na Krimu.

Ukrajina će vojno odgovoriti na ruski pokušaj pripojenja istoka

Ukrajina će "vojno" odgovoriti na svaki ruski pokušaj pripojenja regija rusofonog istoka zemlje, rekao je u četvrtak u Bruxellesu ukrajinski ministar Arsenij Jacenjuk, prenosi vladina internetska stranica.

"Želim službeno upozoriti Rusiju da ćemo oštro odvratiti, uključujući i vojnim sredstvima, na svaki pokušaj prisvajanja Ukrajine, prelaska ruskih postrojbi preko granica i pripojenja istočnih ili drugih regija", rekao je šef vlade.

On je također naglasio da je problem pripojenja ukrajinskog poluotoka Krima Rusiji prelazi okvir rusko-ukrajinskih odnosa i pozvao Zapadnjake da na to prikladno odgovore.

"Rusija je prekršila međunarodno pravo i potkopala režim nuklearnog neširenja. Rusija je izvela oružanu pljačku jedne susjedne zemlje. Zapad na to treba dati prikladan odgovor", rekao je.

Rusija je poput Sjedinjenih Država i Velike Britanije bila jamac teritorijalne cjelovitosti Ukrajine 1994. kada je ta bivša sovjetska republika odbacila svoju nuklearni arsenal.

"Svi moraju razumjeti da postoji cijena koju treba platiti za stabilnost u svijetu. Postoje dva načina, ili žrtve ili euri i dolari", aludirao je na gospodarske sankcije Moskvi.

"Bolje je žrtvovati eure i dolare nego oplakivati tisuće mrtvih u krvavom ratu. Nadam se da naši europski partneri to razumiju. Kasnije će biti prekasno za neki drugi tip sankcija", zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene