Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišlo i 1000 civila

Ukrajina počela povlačiti vojsku s Krima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska vojska započela je s povlačenjem svojih trupa s Krima.

Ukrajinska vojska počela je postupno vraćati svoje pogranične postrojbe s Krima, poluotoka koji se sada nalazi pod kontolom ruske vojske, objavio je u četvrtak visoki ukrajinski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Mobilni punkt za regrutaciju u Moskvi Potpisuju ugovore Branko se ukrcao na direktan let: "Sve se odigralo vrlo brzo – u jednom danu postao sam ruski vojnik"

'Počeli smo postupni povratak naših vojnika i njihovo raspoređivanje u regijama Hersonu i Mikolajivu', rekao je zamjenik načelnika ukrajinske pogranične službe Pavlo Šišolin.

On je isto tako rekao da je oko tisuću civila napustilo Krim otkad je kontrolu nad tim poluotokom preuzela Rusija.

Oslobođen zapovjednik ukrajinske mornarice 

Istovremeno, ruski su graničari pojačali kontrolu robe koja stiže iz Ukrajine, rekli su u četvrtak zaposlenici carine i poljoprivredne inspekcije, što naglašava napetosti između dviju zemalja.

Odnosi između Ukrajine i Rusije na najnižnoj su točki od raspada Sovjetskog Saveza. Moskva je pripojila ukrajinsku regiju Krim, a Kijev je zaprijetio odmazdom, među ostalim i uvođenjem režima viza za ruske državljane.

'Ruski carinici pojačali su kontrolu na granici s obzirom na informacije o potencijalnim pokušaju krijumčarenja robe iz Ukrajine, a to se odnosi i na oružje', rekao je glasnogovornik carinske službe Dmitrij Kotikov.

Ruska državna služba za veterinarstvo i fitosanitarni nadzor tvrdi da carinici pronalaze više robe s lažnim dokumentima.

Paralelno su visoki ruski sigurnosni dužnosnici rekli da je policija uhitila nekoliko ruskih i ukrajinskih državljana optuženih za krijumčarenje oružja u Sjeverni Kavkaz preko Ukrajine.

Glasnogovornik ukrajinskih carinika rekao je da duž istočne granice s Rusijom nema problema. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene