Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lik i djelo

PUTIN ZA 6 KUNA, 356 DANA U GODINI Rusi se pomamili za njegovim novim kalendarom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najtraženijih stvari na kioscima u Rusiji kalendar je s likom Vladimira Putina.

Svaki mjesec u godini prati njegova prigodna fotografija. Od onih koje Vladimira Putina prikazuju kao snažnog vođu u maskirnoj uniformi, do onih gdje pozira s mačkom, pokazujući i svoju mekšu stranu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

Kalendar s Putinovim likom, sudeći po rekacijama, Ruse je oduševio. "Stavit ću ga u kuhinju, poput većine ljudi. Tako da svako jutro pogledam koji je datum i pročitam njegov citat", kaže Ana Antanovskaja, stanovnica Kurska.

Tu zapravo ima svega. Od savjeta roditeljima dok pozira s djetetom, otkrivanja svoje privrženosti kućnoj ljubimici mački, pa do naglašavanja ruske vojne moći, a sve to praćeno i odgovarajućom pomno izabranom fotografijom. "Mislim da je ideja o kalendaru sjajna, svaka stranica odražava put kojim Rusija ide", smatra Aleksandar Pronin, stanovnik Moskve.

To, međutim, nije sve. Otkriva, kažu Rusi, i državničku, i nježnu stranu njihovog predsjednika. "Sviđa mi se ilustracija za mjesec srpanj jer je ovdje Vladimir Vladimirović prikazan kao obični čovjek, što daje dodatno povjerenje. Vjerujemo mu. Sviđa mi se ovo", kaže Antanovskaja.

"Meni je najdraži svibanj, jer je toliko pun boja i nezaboravnih datuma iz povijesti naše zemlje", dodaje Pronin.

Putinov kalendar počinje čestitkom božićnih blagdana, a za kraj godine porukom kako je Rusija miroljubiva zemlja koja ne traži tuđe ali je u slučaju prijetnje spremna braniti se. Ovo nije prvi Putinov ovakav kalendar. Onaj za 2016. brzo je rasprodan, a gledati u predsjednika i čitati njegove poruke cijelu godinu Rusi mogu za nešto više od šest kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene