Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski parlament podržao je odluku Krima da se odvoji od Ukrajine i pripoji Rusiji.


Ruski parlament dao je bezrezervnu podršku zakonodavcima na Krimu koji se svi silama bore da se Krim odvoji od Ukrajine i pridruži Rusiji. Podršku će, kažu dati čak i pod cijenu sankcija koje će u tom slučaju dobiti od strane Europske Unije ili SAD-a.

Vezani članci Rekordne temperature u Moskvi - 1 Toplinski val zahvatio i Moskvu: Ovako visoke temperature nisu zabilježene 120 godina Koronavirus u Rusiji Uvode obvezno cijepljenje protiv koronavirusa: "Moramo zaustaviti tu strašnu bolest i umiranje tisuća ljudi"

U Moskvi se trenutno nalazi delegacija krimskog parlamenta, samo dan nakon što su jednoglasno izglasali odvajanje od Ukrajine. Valentina Matvienko, glasnogovornica ruskog parlamenta rekla im je da će Rusi podržati odluku koju donesu stanovnici Krima nakon što 16. ožujka izađu na referendum te glasuju o tome slažu li se sa svojim parlamentom po ovom pitanju, javlja CNN.

Kijev od Interpola zatražio izdavanje uhidbenog naloga!

Krim je autonomna regija na jugu Ukrajine u kojoj živi gotovo 60 posto Rusa. Oni nisu podržali novu ukrajinsku Vladu nacionalnog jedinstva koja je došla na vlast nakon što je svrgnut predsjednik Viktor Janukovič.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook